-->

Bike Park Krvavec

Bike park Krvavec se ponaša s 27 km označenih kolesarskih poti in spustov za vse okuse in stopnje kolesarskega znanja. 

Obenem ponuja največjo višinsko razliko v spustih med Bike parki v Sloveniji.

V sezoni 2017 gradimo  dva nova traila, odpremo jih v juniju.

V letu 2017 je Bike Park Krvavec vključen tudi v GravityCard, ki združuje 16 vodilnih evropskih Bike parkov. Več in cenik 2017 na spletni strani: GravityCard

Kolesarske poti

Ljubitelji spustov imajo na voljo kar 16km gravitacijskih poti: Rock'n'flow, Muci in Bambino. Če je Rock’n’Flow primeren za kolesarje z več kolesarskega znanja, je Muci namenjen tako začetnikom, kot prekaljenim mačkom, ki si želijo uživaški dan na kolesu. Bambino, ki se vije od Hotela Krvavec do zgornje postaje kabinske žičnice, pa je primeren tudi za tiste, ki se z gorskim kolesom spustijo prvič. 
Ljubitelji Cross Country prog se lahko podajo na progi XC Allroad in XC Scott, katerih skupna dolžina je 11km.

MUCI TRAIL
ROCK'N'FLOW TRAIL
BAMBINO TRAIL
XC SCOTT TRAIL
XC ALLROAD TRAIL
GORSKI VZPON
 • Dolžina: cca 9km
  Višinska razlika: 850m
  Začetek: Zgornja postaja kabinske žičnice

  Kje poteka:

  Nova proga Muci se od zgornje do spodnje postaje kabinske žičnice vije kar 9 km. Dobre tri kilometre več kot na isti višinski razliki 850 m lani odprti Rock'n'Flow. Ta podatek tudi najbolje opiše lastnosti novega spusta: manj zaguljen teren, manj zaviranja, več užitka za večino ljudstva. Tudi če v račun dodamo približno dva kilometra povezav po makadamu.

  Za koga je proga primerna:

  Muci je v večjem delu tekoča enoslednica z odprtimi zavoji, primerna tudi za kolesa z manj razkošnim vzmetenjem, pogojno tudi z le sprednjim. Primerna je tudi za tiste z osnovnim kolesarskim znanjem.

 • Dolžina: cca 6 km
  Višinska razlika: 850 m
  Začetek: zgornja postaja kabinske žičnice

  Kje poteka:

  Proga Rock’n’Flow trail poteka od zgornje do spodnje postaje kabinske žičnice je speljana je po dinamičnem terenu in omogoča drznejše vožnje čez bande in skoke čez valove. Uživali boste lahko v dolgem spustu in ob misli, da se na start lahko vrnete s kabinsko žičnico in se spustite večkrat zaporedoma. Konfiguracija proge ob večji hitrosti omogoča drznejše vožnje čez bande in skoke čez valove. Na grbinah in skakalnicah ob počasnejši vožnji ostanejo kolesarji v stiku s podlago, kar omogoča varno uživanje pri adrenalina polnem spustu skozi gozd. Proga spada med tehnično zahtevnejše in je primerna za izkušenejše kolesarje. S 6km spusta in 850 m višinske razlike pa zadovolji tudi najbolj zahtevne.   

  Za koga je proga primerna:

  Proga je namenjena izkušenejšim gorskim kolesarjem.

   

 • Dolžina: 1500 m
  Višinska razlika: 130 m
  Začetek: pri Hotelu Krvavec

  Kje poteka:

  Bambino trail poteka od Hotela Krvavec na 1600 metrih nadmorske višine do Gospinice pri zgornji postaji kabinske žičnice. Vsebuje zemeljsko oblikovane bande, valove in skakalnice lažje zahtevnostne stopnje in je primeren za širši krog uporabnikov z različnimi kolesarskimi izkušnjami. S štartno točko pri Hotelu Krvavec (1600 m) in končno točko v Gospinci pri zgornji postaji kabinske žičnice (1470 m), se park v gozdu razteza na dolžini 1,5 km. 

  Za koga je proga primerna:

  Kolesarska proga Bambino Trail  je primerna tako za začetnike, ki šele spoznavate čare gorskega kolesarjenja, kot tudi za bolj zahtevne kolesarje. Na start proge vas lahko popelje 4-sedežnica Tiha dolina.

 • Višinska razlika: do 500 m
  Začetek: zgornja postaja kabinske žičnice

  Kje poteka:

  Za tiste, ki se želite preznojiti z vožnjo v klanec, poleg tega pa uživati v čudovitih razgledih,  je XC Scott proga po Krvavcu idealna izbira. Da pa do izhodišča ni prenaporno, si lahko pomagate s kabinsko žičnico. Proga poteka večinoma po makedamskih cestah in na območju poletnega parka. 

  Za koga je proga primerna:

  Proga je primerna za vse kolesarje, ki imajo poleg vožnje po urejenih kolesarskih poteh in spustov, radi tudi nekaj vzpona.

 • Višinska razlika: do 500 m
  Začetek: zgornja postaja kabinske žičnice

  Kje poteka:

  XC Allroad krog poteka med Jezerci in Ambrožem in je kombinacija vrhunske enoslednice (zgornji del Muci traila) in vzpona po asfaltu.

  Za koga je proga primerna:

  Proga je primerna za vse kolesarje, ki imajo poleg vožnje po urejenih kolesarskih poteh in spustov, radi tudi nekaj vzpona in vožnje po različnih terenih.
 • Dolžina: do 15 km
  Višinska razlika: 1160 m oziroma 1530 m
  Začetek: Cerklje 

  Kje poteka:

  Vzpon iz Cerkelj na Krvavec vsako leto privabi mnoge kolesarje. S startom v Gradu na 440 m nadmorske višine ponuja 15 km kolesarjenja preko Ambroža pod Krvavcem in Jezerc do Hotela Krvavec (1600 m) in še naprej do Zvoha (1970 m). Pot postreže s kombinacijo asfalta in makadama s težjimi vzponi.

Kako uporabiti zemljevid kot navigacijo – klikni

Naslov

 • Ulica: Bike Park Krvavec
 • Pošta: 4207 Cerklje na Gorenjskem
 • Mesto: Cerklje na Gorenjskem

Kontakt

 • Telefon: 04/252-59-11
 • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Top ogledi

Ponudniki malic - klikni

Nagradne igre - klikni

TOP 10 - klikni

Uporabi zemljevide kot navigacijo - klikni

Največkrat obiskano - klikni