-->

Turno smučanje s kalškega grebena

Turni smuk na Kalški greben je med turnimi smučarji slabše poznan in ne tako obljuden. Razlog je verjetno smučišče Krvavec, čez katero poteka pot, vendar po razmerah in razgledih prekaša marsikateri bolj obljuden vrh v bližini. Kondicijsko slabše pripravljeni lahko turo končajo na vrhu Korena.

Izhodišče: Parkirišče na koncu asfaltirane ceste na planini Jezerca na Krvavcu.

Nadmorska višina: 2224 m
Višina izhodišča: 1420 m
Višinska razlika vzponov: 1162 m

Zahtevnost: Nezahteven turni smuk, le včasih srednje zahteven, primeren tudi za neizurjene smučarje. Nevarnost plazov obstaja predvsem med Kriško planino in planino Koren.

Opis: Začnemo kar po cesti proti Kriški planini, kjer prečimo smučišče in nadaljujemo po označeni poti proti planini Koren, na vzhodni strani Zvoha. Od tu se vzpenjamo po široki dolini. Ko pridemo v položnejši svet, se obrnemo proti levi in v nekaj minutah dosežemo Vrh Korena (1999 m). Sledi krajši spust na Škrbino (1870 m), od koder se po položnem in širokem grebenu povzpnemo na vrh Kalškega grebena. Zaradi izpostavljenosti velja nekaj previdnosti v zadnjem delu.

Smučanje: Smučamo v smeri pristopa, z vmesnim krajšim vzponom na Vrh Korena. Med planino Koren in Kriško planino je treba del poti prehoditi peš zaradi gozda in krajših vzponov.

Kako uporabiti zemljevid kot navigacijo – klikni

Naslov

  • Ulica: Kalški greben
  • Pošta: 4207 Cerklje na Gorenjskem
  • Mesto: Krvavec
(Google Geocoding API error: Couldn't find passed in address ().)

Top ogledi

Ponudniki malic - klikni

Nagradne igre - klikni

TOP 10 - klikni

Uporabi zemljevide kot navigacijo - klikni

Največkrat obiskano - klikni